Volg ons:

Dameskoor Flair Maassluis

Boekingen

+31 6 411 631 92

E-mail

secretaris@dameskoorflair.nl
Pianobegeleiding: Marie-Christine Goergen

Marie-ChristineMarie-Christine Goergen is musicus, musicologe en muziekdocente. Zij studeerde fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. In 2003 studeerde zij af met een scriptie over het onderwerp "Muziektherapie en dementie", waarin zij onderzoek deed naar het effect van muziek op dementerende ouderen. Dit scriptieonderwerp is voortgekomen uit de concerten die zij samen met collega's in bejaardenhuizen in de regio geeft onder de naam Duo Heyendahl. Marie-Christine remplaceerde als fluitiste bij Holland Symfonia en het Noord Nederlands Orkest en speelde in het Promenadeorkest en de musicalorkesten van Joop vd Ende. In 2009 heeft zij haar eerste CD opgenomen met een fluitsoloprogramma.:

Met een aantal collega's/vrienden heeft zij een nieuwe muziektheatergroep opgericht voor kindervoorstellingen en muziekeducatie. In 2009 vond de première plaats van de eerste productie "Tsaar Saltan", naar een sprookje van Pushkin met muziek van klassieke Russische componisten in de Hermitage in Amsterdam en Muziekgebouw aan het IJ.

Op dit moment is Marie-Christine met Club Ghazal bezig aan een succesvolle reeks concerten voor kinderen van 0-4 in Den Haag, in samenwerking met de Haagse cultuurankers en kinderdagverblijven. Daarnaast is zij veel bezig met instrumentale muziekeducatie. Zij geeft ondermeer les in Schiedam-Noord en bij Muziekmeesters Westland (www.muziekmeesterswestland.nl) in 's Gravenzande.

Marie-Christine is al bijna 20 jaar actief als koorpianist bij een aantal koren. Zij begon bij het Gospelkoor Expression (www.gospelkoorexpression.nl) en werkt nu ook veel samen met koordirigent Eric van Dalum.